Napisy są w filmie.
Każdy plan obejmuje jeden lokal. Przy pierwszym logowaniu krok Twój lokal w powitalnej konfiguracji pyta o nazwę lokalu, logo i link dołączania. Możesz go pominąć i uzupełnić wszystko później w Ustawienia, jak pokazano tutaj.
Otwórz swój lokal
Na pasku bocznym kliknij Ustawienia. W sekcji Lokale kliknij swój lokal. Lokal, który nadal ma domyślną nazwę, pokazuje Nazwij ten lokal.
Nazwij lokal
Wpisz nazwę w polu Nazwa lokalu i naciśnij Enter. Gracze i udostępniane strony z wynikami pokazują tę nazwę. Dopóki jej nie nadasz, pokazują "Wieczór quizowy".
Ustaw adres i kraj
Wypełnij Adres i Miasto, a potem wybierz Kraj. Strefa czasowa uzupełni się na podstawie kraju, jeśli jest jeszcze pusta.
Wybierz link dołączania dla graczy
W polu Link dołączania dla graczy wpisz krótkie słowo, na przykład nazwę lokalu. Strona pokaże Gracze dołączą pod adresem: z linkiem. Link zawsze prowadzi do gry, która trwa w tym lokalu.
Dodaj stały wieczór i social media
W sekcji Stały wieczór kliknij dzień, w którym zwykle prowadzisz gry, i ustaw Godzina rozpoczęcia. Te dane uzupełniają datę i godzinę, gdy planujesz tu grę. W sekcji Social media i promocja dodaj swój profil na Instagramie, TikToku lub Facebooku. Oba pola są opcjonalne.
Wskazówki
- Każde pole zapisuje się, gdy tylko je opuścisz. Strona pokazuje, kiedy zapisała.
- Kraj decyduje, w którym rankingu krajowym pojawiają się drużyny z twojego lokalu.
- Strefa czasowa jest używana przy planowaniu wieczoru.
- Link dołączania jest opcjonalny. Bez niego gracze dołączają zmiennym 6-cyfrowym kodem.
Pytania
Czy mogę mieć więcej niż jeden lokal?
Tak. Każdy plan obejmuje jeden lokal. Na płatnym planie dodasz kolejne jako płatny dodatek. Na darmowym planie dodatkowe lokale wymagają płatnego planu. Każdy lokal ma własną nazwę, logo, gry, drużyny i historię. Samodzielnie dodasz do 3 lokali. Aby mieć więcej, kliknij Skontaktuj się z nami przy swoich lokalach. W oknie Potrzebujesz kolejnego lokalu? napiszesz do nas albo umówisz 15-minutową rozmowę z Bartoszem, który konfiguruje większe grupy z indywidualną ceną.
Ktoś już ma mój link dołączania. Co teraz?
Każdy link dołączania może należeć tylko do jednego lokalu. Strona pokazuje Ten link dołączania jest już zajęty. Spróbuj innego słowa, na przykład z nazwą twojego miasta.
Pominąłem powitalną konfigurację. Czy to problem?
Nie. Wszystko, o co pyta powitalna konfiguracja, znajdziesz w Ustawienia pod swoim lokalem.